Dia Nacional de les Llengües de Signes (14/06/2021)

Des d'ASSORME tenim la satisfacció d'anunciar que aquest any hem organitzat la primera convocatòria de proves lliures de Llengua de Signes Catalana a Menorca amb el recolzament de la Federació de Persones Sordes de les Illes Balears.
La convocatòria de tres nivells, A1, A2 i B1 ha comptat amb la participació de 30 persones de diferents àmbits professionals i persones sordes usuàries de la llengua de signes que fins ara no havien tingut la oportunitat d’obtenir un certificat acreditat pels seus coneixements a Menorca.
D’aquesta manera reivindiquem, un any més, l’ús i el reconeixement de les nostres llengües de signes, la llengua de signes espanyola i la llengua de signes catalana i les seves expressions culturals.
No podem oblidar que malgrat els notables avanços en el seu estatus social i científic, aquestes llengües segueixen sent minoritàries i minoritzades, segueixen sent “llengües en perill” que necessiten disposar d’instruments legals que propiciïn la seva adequada difusió, transmissió, documentació, recerca, preservació, promoció, valorització i revitalització. Respecte a una diversitat cultural i social que ens enriqueix i que s’enriqueix amb la llengua de signes.
 
Feliç Dia Nacional de les Llengües de Signes
 
nullnullnull

Otras noticias de Assorme