"Menorca Talaiòtica. Una odissea ciclòpia insular" accessible per a Persones Sordes en llengua de signes (10/08/2022)

Durant més d’un mil.leni els talaiòtics van aixecar monuments de pedra que reflectien no només la seva manera de viure, sinó també la seva organització social i les seves creences i ritus. Una cultura excepcional que va llegar navetes, talaiots, taules, cercles i coves plenes d’un simbolisme en què els astres eren tan importants com la terra que trepitjaven.

Centenars de monuments que avui conformen un laboratori essencial per a l’estudi de la prehistòria en els territoris insulars. Els menorquins han demostrat sempre estar a l’altura d’un llegat com aquest. D’un tresor de valor incalculable que han protegit de generació en generació.

El Consell Insular de Menorca impulsa el documental Menorca Talaiòtica, una odissea ciclòpia insular per donar suport a la candidatura a patrimoni mundial de la UNESCO. L’objectiu d’aquest projecte és afrontar el desafiament de continuar vetllant per la seva conservació i aprofitar l’oportunitat de descobrir i compartir aquest viatge, un viatge a través d’una civilització que continua viva i present en cada paisatge d’aquesta illa.

Des d'ASSORME s'han realitzat les adaptacions d'aquest documental a tres llengües de signes, la catalana, l'espanyola i a l'internacional amb l'objectiu de fer arribar aquest documental al col·lectiu de Persones Sordes. Agraïm a la Fundació per a Persones amb Discapacitat de Menorca el seu suport i col·laboració en qualsevol de les accions que realitzem des de l'associació!

Aquí teniu les tres versions:

Llengua de Signes Catalana LSC

Llengua de Signes Espanyola LSE

Sistema de Signes Internacional SSI

 

Otras noticias de Assorme